2013 m. sausio 17 d., ketvirtadienis

APELSINŲ DUONA

APELSINŲ DUONA

balai:8
nežinau kodėl pavadinimas duona, bet man tikras keksas, tik gal šiek tiek per sausas. Bet gal per ilgai kepiau, nes labai norėjau, kad paruduotu :)

šaltinis: JI24.lt
6 asmenims


PRODUKTAI:

3 apelsinai
2 st. Miltų
2 kiaušiniai
125 g. cukraus
1 st. razinų
5 v.š sviesto
1 a.š kepimo miltelių
150ml pieno
150ml natūralaus jogurto
0,5 a.š druskos

KAIP GAMINTI:


1. Razinas nuplaukite, užpilkite karštu vandeniu ir palikite išbrinkti.
2. Apelsinus gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, nušveiskite šepetėliu, nusausinkite ir nutarkuokite žievelę.
3. Į nedidelį puodą suberkite ketvirtadalį stiklinės cukraus, sudėkite tarkuotas apelsinų žieveles, įpilkite 2 šaukštus vandens, maišydama kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol ištirps cukrus. Sukrėskite sviestą ir dar pakaitinkite maždaug minutę. Leiskite atvėsti.
4. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir likusį cukrų.
5. Kitame dubenyje suplakite kiaušinius, pieną, jogurtą ir pravėsusį apelsinų sirupą, suberkite miltus, išmaišykite, sudėkite nuvarvintas razinas.  
6. Stačiakampę kekso formelę ištepkite sviestu, pabarstykite miltais, sukrėskite tešlą.
7. Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje maždaug 1 val.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą