2013 m. sausio 31 d., ketvirtadienis

GAMINA GINTARĖ

Trapusis kreminės varškės pyragas su juodųjų serbentų džemu


balai:
šaltinis:  Gintarės kelių pyragų miksas



PRODUKTAI:

Tešlai:
180 g. sviesto
8 šaukštai cukraus
3 tryniai kiaušinio
1 visas kiaušinis
1 a.š. kepimo miltelių
1 šaukštas grietinės
3-4 stiklinės miltų

Varškės kremas:1kg "President" varškės kremo
1 stiklinė cukraus
3 šaukštai krakmolo
3 kiaušinių baltymai išplakti iki putų


Juodųjų serbentų uogienės sluoksniui reikės: 1,5 stilklinės uogienės.

KAIP GAMINTI:

Tešlos gamyba:

Sviestas ištirpdomas ir atvėsinamas. Atskirame inde sumaišome grietinę ir kepimo miltelius. Kitame inde kiaušinius su cukrumi išmaišome, supilame atvėsintą sviestą, grietinę su kep.milteliais ir galiausiai dedame miltus. Viską išminkome iki vientisos masės.
Atsidedame truputį tešlos trupiniams ant viršaus pyrago. Tą gabaliuką įdedame į kamerą valandai. (vėliau sutarkuojame per burokinę tarką - taip paruošiami trupiniai pragui)
Likusią tešlos dalį išskaidome kepimo formoje ir pašauname į orkaitę  180 laipsnių 10-15 min, kol pagels auksinia spalva.
Išimame ir atvėsiname.

Varškės kremas ruošiamas taip:
varškė sumaišoma su krakmolu, tuomet dedamas cukrus, išmaišome ir galiauiai dedame kiaušinio baltymus išplaktus iki putų.
Ant atvėsinto pagrindo pilame varškės kremą ir pašauname atgal į orkaitę kepti 180 laipsnių 40-45 min.
Išimkite pyragą, leiskite jam truputį atvėsti. Atsargiai aptepkite viršų uogiene, pabarstykite trupiniais, vėl šaukite orkaitėn ir kepkite apie 10-15 minučių, kol trupiniai taps aukso spalvos. Išimkite, leiskite atvėsti kambario temperatūroje. Tuomet padėkite į šaldytuvą ir palaikykite bent porą valandų. Aš laikiau per visą dieną. :)
Na ir galiausiai vaišinkitės ir skanaukite :)
Gavosi tikrai labai skanus pyragas:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą