2013 m. birželio 29 d., šeštadienis

BELGIŠKO ŠOKOLADO TORTAS SU VYŠNIOMIS IR MARCIPANU

BELGIŠKO ŠOKOLADO TORTAS SU VYŠNIOMIS IR MARCIPANU

balai: 8
AJ šokolado namai gamina nuostabų šokoladinį tortą su marcipanu ir vyšniomis, man jis be galo skanus. Buvo mylimuko ir sesės gimtadienis, tad nusprendžiau pagaminti šį torčiuką, recepto neradau, tad dariau viską iš akies:) pateikiu Jums receptuką jau su pakoreguotais produktų kiekiais :)
šaltinis: biskvitas:http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/vaiku-gimtadieniui/sokoladinis-tortas-su-maskarpones-kremu-ir-avietem.html
šokolado kremas:http://zaidziamevirtuve.blogspot.com/2012/01/sokoladinis-tortas-stracciatella-su.html



PRODUKTAI:

biskvitas: (iš šio produktų kiekio gaunasi trys biskvitai, vidutinio storumo, man reikėjo tik dviejų tad aš mažinau produktų kiekį, bet iš esmės galima ir iš šio kiekio tešlą dalinti į dvi dalis) 26cm tortinė
  • 190 g. minkšto sviesto
  • 320 g. cukraus
  • 4 kiaušinių (M)
  • 260 ml. šilto pieno
  • 4 v. šaukštų stiprios kavos
  • 300 g. miltų
  • 60g. karčiosios kakavos
  • 1,5 a. šaukštelio kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
PERTEPIMAI:
I
ŠOKOLADINIS PERTEPIMAS
300g šokolado (lb geros kokybės, aš pirkau aj šokoladą)
140g grietinėlės
80g sviesto
2v.š brendžio(aš naudojau likerį POEMA)
II
200g-300g florentinai /migdolų plokštelės su medumi (pirkau tokius sausainukus)
III
(šiam sluoksniui viską dėjau iš akies )
vyšnios
cukrus
želatina
IV
marcipano masė

KAIP GAMINTI:
  1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, kakava bei druska. Persijokite mišinį 3-4 kartus, kad patektų kuo daugiau oro.
    Minkštą sviestą išplakite su cukrumi iki purumo, kol sviestas pašviesės. Palaipsniui sumuškite po vieną kiaušinį, kai įmušite kiaušinį – plakite iki vienalytės masės, po to muškite sekantį kiaušinį.
    Pieną sumaišykite su kava.
    Į masę suberkite 1/3 dalies miltų, kakvos mišinio, atsargiai permaišykite, įpilkite šiek tiek pieno, permaišykite, po to dalimis supilkite likusius miltus su pienu. Atsargiai, bet gerai išmaišykite, kad neliktų miltų grūdelių.
    Paruoštą masę supilstykite į 3 kepimo formas išklotas kepimo popieriumi. Dėkite į įkaitintą orkaitę iki 170°C, kepkite apie 30 minučių. Ar biskvitai jau iškepę patikrinkite mediniu pagaliuku.

    2. Šokoladiniam pertepimui tiesiog viską ištirpinti kartu ir palikti, kad atauštų.
    3. Iš vyšnių išimti kauliukus, užpilti cukrumi ir šiek tiek pavirti. Man kažkodėl nesutirštėjo, tad aš dar dėjau želatinos, kad torto sluoksnis gautūsi standus.
    4. TORTO SURINKIMAS
    • dedame biskvitą.
    • tepame dalį šokolado sluoksnio.
    • ant šokolado sudedame florentinus.
    • ant florentinų dar tepame šiek tiek šokolado.
    • ant šokolado dedame vyšnių sluoksnį.
    • ant vyšnių biskvitą, aš dar jį sulaisčiau poema likeriu.
    • iškočiojam marcipano masę ir dedame ant biskvito.
    • galiausiai viską aptepame likusiu šokolado kremu :)
    • skanaujam :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą