2013 m. birželio 29 d., šeštadienis

KALAKUTIENOS PYRAGAS SU PAPRIKOM IR VOVERAITĖM

KALAKUTIENOS PYRAGAS SU PAPRIKOM IR VOVERAITĖM

balai: 10
šaltinis: idėją pasiskolinau http://www.forellesreceptai.lt/vistienos-ir-papriku-pyragas 



PRODUKTAI:

Pagrindas:
200 g miltų;
100 g sviesto;
3-4 v.š. šalto vandens (jeigu norisi minkštesnio, trapesnio pagrindo, galima dėti trynį);
Žiupsnelis druskos.
Įdaras:
15 g sviesto;
1 svogūnas, supjaustytas pusžiedžiais;
1 česnako skiltelė, susmulkinta;
400-450 g virtos kalakutienos;
1 raudona paprika;
1 žalia arba geltona paprika;
1 v.š. pomidorų pastos;
virtų voveraičių
1 kiaušinis;
125 ml grietinėlės;
½ a.š. džiovintų čiobrelių;
½ a.š. čili;
1 v.š. smulkiai pjaustytų šviežių petražolių;
30 g tarkuoto sūrio;
Druskos ir maltų juodųjų pipirų.

KAIP GAMINTI:
  1.  Pagrindui šaltą sviestą supjaustyti gabaliukais, sudėti į miltus, sumaišytus su druska ir trinti tarp pirštų, kol neliks sausų miltų ir gausis trupiniai. Supilti vandenį ar įleisti trynį ir tešlą suminkyti. Įdėti pusvalandžiui į šaldytuvą.
  2. .Kol tešla šąla paruošiamas įdaras. Ištirpintame svieste pakepinami svogūnai ir česnakai, kol suminkštėja. Sudedamos juostelėmis pjaustytos paprikos ir keletą minučių dar patroškinama. Suberiama kubeliais pjaustyta vištiena,virtas voveraites, pomidorų pasta, prieskoniai ir pakepama, kol pradės skrusti. Kiaušinis išplakamas su grietinėle, druska, pipirais, įmaišoma tarkuoto sūrio.
  3. Tešla išklojamas 23 cm skersmens kepimo indas ir dedama į 2000C įkaitintą orkaitę 10 minučių. Ant apkepto pagrindo sudedamas vištienos įdaras ir supilamas paruoštas plakinys. Sumažinti orkaitės temperatūrą iki 1900C ir kepama 30-35 minutes.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą