balai: 10
Kepiau šį tortuką ne kartą, bet niekada nepavykdavo jo nufotografuoti. Šį kartą kai tyčia jis man nesigavo, niekaip neatrandu priežasties KODĖL :( Šis tortas turi būti visiškai juodas, kaip anglis, bet man gavosi šviesus ir skonis ne toks koks turėtų būti (gal kakava arba alus pakišo koją).Bet siūlau Jums pamėginti, labai įdomus skonis :) ir žinoma labai skanu.
šaltinis:http://www.nigella.com/recipes/view/chocolate-guinness-cake-3086
PRODUKTAI:
- 250 ml Guinness
- 250 g sviestas
- 75 g kakavos miltelių
- 400 g cukraus pudros
- 142 ml grietinėlė
- 2 dideli kiaušiniai
- 1 v.š vanilino
- 275 g miltai
- 2 ½ a.š kepimo miltelių
- 200ml grietinėlės
- mažas indukas maskarponės
- citrina
- Į puodą supilame alų, sudedame kubeliais pjaustytą sviestą ir verdame kol sviestas ištirps.
- Kai ištirpsta sviestas, plakant masę suberiame cukrų ir kakavos miltelius.
- Atskirame inde išplakame kiaušinius su grietinėle ir supilame į alaus masę.
- Galiausiai sudedame miltusir kepimo miltelius.Viską gerai sumaišome.
- Supilame į 24cm kepimo skardą ir kepame 180C 50min.
- Atvėsiname.
- Išplakame 200ml grietinėlę iki standumo iberiame šiek tiek cukraus, įspaudžiame citrinos ir sumaišome su maskarpone.Uždedame ant pyrago.
- SKANAUS:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą