VARŠKĖS IR KEFYRO TARTA SU OBUOLIAIS
balai: 9
šaltinis:http://ausrra.blogspot.com/2010/11/varskes-ir-kefyro-tarta-su-obuoliais.html#.UVmMmzc5rFw
PRODUKTAI:
Tešlai:
100 g sviesto;
3 - 4 šaukštų cukraus;
1 - 1,5 stiklinės miltų.
Įdarui:
apie 750 g rūgštesnių obuolių;
250 g varškės;
1 stiklinės kefyro;
3 kiaušinių;
0,5 stiklinės cukraus;
1 pakelio pirktinio vanilinio pudingo miltelių.
Aptepimui:
2 - 3 šaukštų medaus arba abrikosų uogienės (aš naudojau abrikosų džemą).
KAIP GAMINTI:
Šaltą
sviestą sukapoti su cukrumi ir miltais į vientisą gumulą (geriausia tai
daryti virtuviniu kombainu). Suformuoti rutulį, įvynioti į maistinę
plėvelę ir patalpinti šaldytuvan kokiai valandėlei.
Atšaldytą tešlą pakočioti ir sudėti į kepimo formą. Paformuoti rankomis, prispausti prie kraštų ir gerai subadyti šakute:
Kepti 180 laipsnių kaitros orkaitėje maždaug apie 15 minučių.
Obuolius
nulupti, išvalyti ir supjaustyti plonomis riekelėmis. Apšlakstyti
citrinos sultimis ir pusę jų išdėlioti ant tartos pagrindo. Kiaušinius
ištrinti su cukrumi, įmaišyti varškę, supilti kefyrą ir pudingo
miltelius. Gerai išmaišius, supilti ant tartos - obuolių pagrindo. Ant
viršaus sudėti likusius obuolius. Kepti 180 laipsnių kaitros orkaitėje
apie 40 - 50 minučių. Likus maždaug 10 minučių iki kepimo pabaigos,
paviršių aptepti uogiene ar medumi.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą