2013 m. balandžio 28 d., sekmadienis

ŽIEDINIŲ KOPŪSTŲ APKEPAS

ŽIEDINIŲ KOPŪSTŲ APKEPAS

balai: 10
Vienas iš mūsų mėgstamiausių apkepų:) Kažkada buvau radusi žiedinių kopūstų kepsnelių receptą, bet aš labai tingėjau terliotis ir sugalvojau , kad reik tiesiog vsiką sumaišyti ir sudėti į kepimo skardą:) Kitą kartą kepant šiek tiek pakoregavau, pridėjau morkų ir faršo.Šį kartą kepant padauginau morkų, tad nelabai susiklyjavo viskas.
šaltinis: http://www.surfingtheworldcuisine.com/2012/10/cauliflower-fritters-kalafijoro.html




PRODUKTAI:

žiedinis kopūstas
didelė morka
svogūnas
400g faršo
2 kiaušiniai (kiaušinių skaičių koreguoju pagal gautos masės kiekį)
0.5st miltų (aš nededu)


KAIP GAMINTI:
  1. Kopūstą sulaužyti į žiedelius. Virti 15min. pasūsditame vandenyje.
  2. Kol verda kopūstas, supjaustome svogūną žiedeliais ir sutarkuojam morką.Pakepinam ir paskaninam prieskoniais.
  3. Pakepinam faršą. Dedame prieskonių pagal skonį.
  4. Kai išvirs žiedinis kopūstas, nupilti vandenį ir palikti atvėsti. Atvėsus su šakute šiek tiek pertrinti, kad gautūsį smulkesni gabaliukai.
  5. Sumaišyti žiedinių kopūstų masę su pakepintom morkom, svogūnu ir faršu.
  6. Į visą masę sudedame išplaktus kiaušinius ir miltus.
  7. Sudedame į kepimo skardą ir kepame 180c apie 30min.
  8. Į masę galima įmaišyti tarkuotą fermentinį sūrį ir pabarstyti apkepo viršų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą