balai: 10
Vienas iš mūsų mėgstamiausių apkepų:) Kažkada buvau radusi žiedinių kopūstų kepsnelių receptą, bet aš labai tingėjau terliotis ir sugalvojau , kad reik tiesiog vsiką sumaišyti ir sudėti į kepimo skardą:) Kitą kartą kepant šiek tiek pakoregavau, pridėjau morkų ir faršo.Šį kartą kepant padauginau morkų, tad nelabai susiklyjavo viskas.
šaltinis: http://www.surfingtheworldcuisine.com/2012/10/cauliflower-fritters-kalafijoro.html
PRODUKTAI:
žiedinis kopūstas
didelė morka
svogūnas
400g faršo
2 kiaušiniai (kiaušinių skaičių koreguoju pagal gautos masės kiekį)
0.5st miltų (aš nededu)
KAIP GAMINTI:
- Kopūstą sulaužyti į žiedelius. Virti 15min. pasūsditame vandenyje.
- Kol verda kopūstas, supjaustome svogūną žiedeliais ir sutarkuojam morką.Pakepinam ir paskaninam prieskoniais.
- Pakepinam faršą. Dedame prieskonių pagal skonį.
- Kai išvirs žiedinis kopūstas, nupilti vandenį ir palikti atvėsti. Atvėsus su šakute šiek tiek pertrinti, kad gautūsį smulkesni gabaliukai.
- Sumaišyti žiedinių kopūstų masę su pakepintom morkom, svogūnu ir faršu.
- Į visą masę sudedame išplaktus kiaušinius ir miltus.
- Sudedame į kepimo skardą ir kepame 180c apie 30min.
- Į masę galima įmaišyti tarkuotą fermentinį sūrį ir pabarstyti apkepo viršų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą