2013 m. rugsėjo 25 d., trečiadienis

CUKINIJŲ APKEPAS

CUKINIJŲ APKEPAS

balai:8
šaltinis:http://www.sonatinos-receptai.lt/2007/08/cukinij-apkepas.html


PRODUKTAI:

500 g cukinijos
morka
1 vidutinio dydžio svogūnas
130 g kumpio su lašinukais
75 g tarkuoto fermentinio sūrio
110 g (3/4 puodelio) miltų
1 a. š. kepimo miltelių
druskos, pipirų
4 kiaušiniai
80 ml (1/3 puodelio) aliejaus 

KAIP GAMINTI:

  1. Įkaitinti keptuvę ir apkepinti smulkiai supjaustytus svogūnus bei nedideliais kubeliais supjaustytą kumpį, kol svogūnai suminkštės, apie 5 – 6 minutes.
  2.  Cukinijas ir morką smulkiai sutarkuoti ir nuspausti susidariusį skystį. 
  3. Sumaišyti praaušusius svogūnus su kumpiu, cukinijas, sūrį, miltus, kepimo miltelius, druską bei pipirus. 
  4. Kiaušinius sumaišyti su aliejumi ir įmaišyti į apkepo masę. 
  5. Supilti paruoštą tešlą į kepimo popieriumi išklotą 20 x 30 cm dydžio formą. Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 45 minutes, kol gražiai parus ir palietus bus standus. Leisti praaušti formoje 5 minutes prieš pjaustant.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą