2013 m. rugsėjo 25 d., trečiadienis

KIAULIENOS TROŠKINYS SU RAUGINTAIS AGURKELIAIS

KIAULIENOS TROŠKINYS SU RAUGINTAIS AGURKELIAIS

balai: 9
Kas juokingiausia , kad agurkėlius pamiršau idėti :))))nuo žioplumo nėr vaistų :)
Recepto originalas yra su jautiena :)ir vietoj lydyto sviesto naudojau alyvuogių aliejų.
Bet kitą kartą tikrai bandysių originalų receptuką:)
šaltinis: http://susaukstuaplinkpasauli.blogspot.com/2013/09/azu-jautienos-troskinys-su-raugintais.html


PRODUKTAI:

~ 500 g kiaulienos sprandinė (galima keisti aviena ar jautiena)
2 dideli svogūnai
1 vidutinio dydžio morka (tradiciškai dedama tiktai tada, jeigu naudojama aviena)
2 vidutinio dydžio pomidorai (ne sezono metu: mažas indelis konservuotų pomidorų be priedų arba 2 v.š. pomidorų tyrės be priedų)
2 vidutinio dydžio rauginti agurkai
~ 500 g bulvių
3-4 česnako skiltelės
~100 g lydyto sviesto (kepimui) aš naudojau aliejų
~ 0,75 l jautienos sultinio (galite keisti verdančiu vandeniu)
Druskos ir pipirų (pagal skonį)
 
KAIP GAMINTI:
 
  1. Mėsą supjaustykite nelabai plonomis, ilgokomis juostelėmis ir pakepiname.Apkepintą mėsą išimkite į dubenį ir atidėkite, kol prireiks.
  2. Į likusius riebaus suverskite supjaustytus svogūnus.Kepkite vis pamaišydami, kol svogūnai suminkštės ir švelniai parus nuo likusių mėsos sulčių. Tuomet sudėkite pomidorus ar pomidorų pastą, išmaišykite ir dar pakepinkite (jeigu naudojate šviežius pomidorus, galite įdėti ir 1-2 a.š. cukraus skoniui sušvelninti). Sudėkite apkepintą mėsą, išmaišykite, lengvai pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Šioje vietoje labai svarbu druskos ir pipirų neįdėti per daug, nes reikia turėti galvoje, kad dar bus dedami sūrūs agurkai. Jeigu sūdytas ir sultinys, druskos galima ir visai nedėti: nugaravus vandeniui ir sutirštėjus padažui, sūrumo greičiausiai ir taip užteks, o jeigu neužteks, patiekalą geriau papildomai pasūdyti prieš pat baigiant gaminti.
  3. Pakepintus svogūnus, pomidorus ir mėsą užpilkite karštu sultiniu (blogiausiu atveju - tiesiog verdančiu vandeniu). Jo turėtų būti tiek, kad visiškai apsemtų mėsą. Kai puodas užvirs, uždenkite ir ant mažos ugnies troškinkite, kol mėsa bus visiškai minkšta.  
  4. Kol troškinasi mėsa, paruoškite raugintus agurkus. Jeigu jie dideli, galite nulupti odelę, jeigu maži ir odelė plona, to daryti nebūtina. Supjaustykite agurkus gana stambiais šiaudeliais, dėkite į keptuvę su lydytu sviestu, kelias minute maišydami pakepinkite, tuomet įpilkite samtelį sultinio ir ant mažos ugnies troškinkite, kol sultinys nugaruos. Atidėkite, kol prireiks.
  5. Iš anksto pasiruoškite bulves: nulupkite, supjaustykite nemažais gabaliukais (aš pjausčiau skiltelėmis) ir apkepinkite lydytame svieste, kol bus beveik visiškai minkštos. Atidėkite, kol prireiks.
  6. Kai mėsa jau bus norimo minkštumo, sudėkite paruoštus agurkus ir keptas bulves, jeigu reikia, įpilkite dar truputį sultinio. Kaitinkite apie 10 min., kol persimaišys visi skoniai, o bulvės bus visiškai minkštos. Paragaukite, ar netrūksta prieskonių, nukaiskite ir įmaišykite susmulkintus česnakus. Palikite kelias minutes pastovėti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą