2013 m. vasario 3 d., sekmadienis

GAIVIOS SALOTOS SU TUNU

GAIVIOS SALOTOS SU TUNU

balai: 8
padažike vietoj mandarino naudočiau citriną ir mažiau medaus.
|šaltinis: ji.lt
2 asmenims




PRODUKTAI:

Apelsinai: 2 vnt. (vidutinio dydžio)
Alyvuogės: 50 g (saujelė - be kauliukų)
Pomidorai: 2 vnt.
Avokadai: 1 vnt. (didelis)
Svogūnai: 1 vnt. (baltasis)
druska: 1 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1 žiupsnelis
Petražolės: 1 arbat. š. (pagal skonį - kapotų)
Citrinos: 1 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Alyvuogių aliejus: 150 ml (užpilui)
Medus: 1 valg. š. (užpilui)
Actas: 50 ml (raudonojo vyno acto - užpilui)
Mandarinai: 2 vnt. (užpilui)

KAIP GAMINTI:

1. Apelsiną nulupkite, pašalinkite baltąją žievelės dalį, supjaustykite plonais griežinėliais ir išdėliokite lėkštėse.
2. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite skiltelėmis.
3. Avokadą nulupkite, perpjaukite per pusę, iš karto apšlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų, ir supjaustykite kubeliais.
4. Svogūną nulupkite, supjaustykite labai plonais griežinėliais ir truputį pamaigykite, kad išsiskirtų sultys, o svogūnas suminkštėtų.
5. Visas daržoves išdėliokite ant apelsinų, berkite alyvuogių, kapotų petražolių, pagal skonį druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.
6. Paruoškite užpilą: mandarinus nuplaukite, nulupkite, pašalinkite baltąją žievelės dalį, išskirstykite skiltelėmis, jas sumeskite į plakti skirtą indą, supilkite aliejų, medų, vyno actą ir viską iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą