KALAKUTIENOS PYRAGAS
balai: 10
Labai skanus pyragas. Kepu jį jau nebepirmą kartą. Šį kartą jis man gavosi labai birus, net nežinau kodėl, gal, kad kitus ryžius naudojau.
šaltinis: http://beatulia.blogspot.com/2012/11/vistienos-pyragas.html
8-10 asmenų
PRODUKTAI:
Tešla:
200 g miltų
100 g sviesto
50 g tarkuoto sūrio "Džiugas"
3-4 šaukštai šalto vandens
Keli žiupsniai druskos
Žiupsnis tarkuoto muskato riešuto
Įdaras:
400 g vištienos, supjaustyti nedideliais kubeliais (~1 cm dydžio)
Pusė šaukštelio kario miltelių
10-12 pievagrybių, supjaustyti plonais griežinėliais
0,5 stiklinės grietinėlės
Sviestas kepimui
1 stiklinė virtų ryžių
Druska, pipirai
Bešmanelio padažas: (negaminau)
30 g sviesto
1 šaukštas miltų
1-1,5 stiklinės pieno
Druska, pipirai
Sauja tarkuoto Džiugo užkepimui
KAIP GAMINTI:
Tešla:
Miltus su
sviestu, druska, pipirais ir muskato riešutu sutriname iki trupinių,
suberiame sūrį, supilame vandenį ir užminkome tešlą. Ją atidedame,
uždengę, kad neišdžiūtų.
Įdaras:
Apskrudus
grybams, supilame grietinėlę, ir truputėlį juos patroškiname, pasūdome.
Sudedame grybus į ryžius. Tada įkaitiname dar šiek tiek sviesto ir
apkepame vištienos gabalėlius, pabarstome kariu, įberiame druskos ir
pipirų. Sudedame vištieną į grybų ir ryžių mišinį.
Bešmanelio padažas:
Išverdame
bešamelio padažą: ištirpiname sviestą, suberiame miltus ir išmaišome,
tada supilame pieną, išmaišome ir kaitiname, kol sutirštės. Padažą
supilame ant vištienos ir viską gerai išmaišome.
Kepimo formą
išklojame kepimo popieriumi, tešlą iškočiojame ir sudedame į kepimo
formą taip, kad ne tik dugnas būtų užklotas, bet ir krašteliai. Tešlą
kepame 15 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Tada sudedame
įdarą, užberiame sūrį ir kepame dar apie 25-30 min.
Valgome karštą!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą