2013 m. vasario 3 d., sekmadienis

GAMINA GINTARĖ

SAUSAINIAI LĖK(TU)VĖLIAI

balai:10 (toks vertinimas kam jie buvo skirti :))
šaltinis: nepamenam



PRODUKTAI:

  • 500 g miltų,
  • 100 g margarino,
  • 200 g medaus,
  • 200 g cukraus,
  • 2 kiaušinių,
  • kepimo miltelių,
  • gvazdikėlių, kardamono, cinamono, muskatų.
Glajui:
  • cukraus pūdros (reikia tiek, kiek bus puošiama sausainių maždaug- iš akies)
  • šviežios citrinos išspaustų sulčių

KAIP GAMINTI:


Medų, cukrų ir margariną sudėti į indą ir maišyti šildant, kol masė taps vientisa. Kai ji atvės įmušti kiaušinius, išmaišyti, į masę suberti miltus su kepimo milteliais ir prieskoniais. Išmaišytą tešlą valandai įdėti į šaldytuvą.
Tešlą iškočioti ant miltais pabarstyto stalo ir formelėmis išspausti sausainėlius. Sausainius kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 10 - 15 min.
Gaminant glajų cukraus pudrą išmaišyti su šlakeliu išspaustomis citrinos sultimis.
Iškeptus meduolius  palikti atvėsti, o tada glajumi ištepti lėktuvėlius.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą