MARINUOTOS JUODOSIOS ALYVUOGĖS SU MEDUMI
balai: 7
tikrai jas marinuoti reikia pora dienų, vis testavau , kaip keitėsi skonis,per tas dvi dienas :). Visai skanu, bet kažko trūko.Šiek tiek per saldu. Aš dar įspaudžiau citrisnos ir įbėriau provanso žolelių, bet šie du produktai išvis netiko. Na bet kažko trūko, gal reikėjo daugiau balzaminio acto naudot.
šaltinis:http://www.zaidimuaikstele.lt/2012/08/medus-medaus-su-medumi.html
PAMIRŠAU NUFOTOGRAFUOT:)
PRODUKTAI:
400 g konservuotų juodųjų alyvuogių be kauliukų
Marinatui:
4 šaukštai medaus
4 šaukštai kokybiško alyvuogių aliejaus
4 šaukštai kokybiško balzaminio acto
1 citrinos tarkuota žievelė
žiupsnelis druskos
½ šaukštelio džiovintų rozmarinų
½ šaukštelio džiovintų raudonėlių
½ šaukštelio džiovintų čiobrelių.
KAIP GAMINTI:
Alyvuoges nupilkite ir gerai nuvarvinkite. Marinatui dubenėlyje
pakaitinkite medų su aliejumi ir balzaminiu actu. Nukelkite nuo ugnies
ir įmaišykite tarkuotą citrinos žievelę, druską ir prieskonius.
Alyvuoges suberkite į stiklainį, užpilkite marinatu, uždarykite ir gerai supurtykite. Statykite į šaldytuvą kelioms valandoms. Skaniausios alyvuogės bus jei pamarinuosite iš vakaro ar prieš 2 dienas.
Alyvuoges suberkite į stiklainį, užpilkite marinatu, uždarykite ir gerai supurtykite. Statykite į šaldytuvą kelioms valandoms. Skaniausios alyvuogės bus jei pamarinuosite iš vakaro ar prieš 2 dienas.
o gal reiktu cesnako ar ciliuko?
AtsakytiPanaikintigal ciliukas visai ir tiktu, as buvau isitikinus, kad tiks citrina, bet man pagadino skoni....
AtsakytiPanaikinti