SALOTOS SU DŽIOVINTAIS POMIDORAIS
balai:10
šaltinis:ji24.lt
PRODUKTAI:
Citrinos:
1 vnt. (Padažui; 2 šaukštai šviežiai spaustų citrinų sulčių)
Medus:
1 valg. š. (Padažui; skysto)
druska:
1 arbat. š. (Padažui; pusė šaukštelio)
Juodieji pipirai: 1 arbat. š. (Padažui; žiupsnelis stambiai maltų)
KAIP GAMINTI:
1. Nulupkite svogūną, supjaustykite kuo
plonesniais griežinėliais. Vyšninius pomidorus supjaustykite puselėmis,
agurkus – griežinėliais, saulėje džiovintus pomidorus – juostelėmis.
2. Nuplaukite ir nuvarvinkite salotas.
3. Supilkite į dubenį alyvuogių aliejų,
citrinų sultis ir medų, pasūdykite, pagardinkite pipirais, plakite
šluotele, kol ištirps medus.
4. Užpilkite padažą ant salotų, sudėkite
svogūnus, agurkus, džiovintus ir šviežius pomidorus, atsargiai
išmaišykite. Tiekite prie keptos mėsos arba valgykite vienas su šviežia
balta bandele.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą