2013 m. vasario 17 d., sekmadienis

SALOTOS SU DŽIOVINTAIS POMIDORAIS

SALOTOS SU DŽIOVINTAIS POMIDORAIS

balai:10
šaltinis:ji24.lt




PRODUKTAI:

Svogūnai: 1 vnt.
Pomidorai: 16 vnt. (vyšninių)
Agurkai: 2 vnt.
Salotos: 300 g (įvairių)
Alyvuogių aliejus: 50 ml (Padažui)
Citrinos: 1 vnt. (Padažui; 2 šaukštai šviežiai spaustų citrinų sulčių)
Medus: 1 valg. š. (Padažui; skysto)
druska: 1 arbat. š. (Padažui; pusė šaukštelio)
Juodieji pipirai: 1 arbat. š. (Padažui; žiupsnelis stambiai maltų)

KAIP GAMINTI:

1. Nulupkite svogūną, supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais. Vyšninius pomidorus supjaustykite puselėmis, agurkus – griežinėliais, saulėje džiovintus pomidorus – juostelėmis.
2. Nuplaukite ir nuvarvinkite salotas.
3. Supilkite į dubenį alyvuogių aliejų, citrinų sultis ir medų, pasūdykite, pagardinkite pipirais, plakite šluotele, kol ištirps medus.
4. Užpilkite padažą ant salotų, sudėkite svogūnus, agurkus, džiovintus ir šviežius pomidorus, atsargiai išmaišykite. Tiekite prie keptos mėsos arba valgykite vienas su šviežia balta bandele.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą