KARIO SRIUBA
balai:7
reikėjo man jos nesutrinti, mums patinka, kai yra ką pakramtyti :)
PRODUKTAI:
Raudonoji kario pasta
1 valg. š.
Imbierai:
1 vnt. (gabalėlis šviežios šaknies)
Sultys:
2 valg. š. (žaliųjų citrinų)
KAIP GAMINTI:
1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite kubeliais.
2. Puode įkaitinkite riebalus, sukrėskite kario pastą ir maišydama pakepinkite maždaug pusę minutės, tik nesudeginkite. Supilkite sultinį, kokosų pieną, smulkiai tarkuotą imbiero šaknį, užvirinkite. Sudėkite vištieną ir virkite ant vidutinės ugnies maždaug 15 min., kol išvirs vištiena.
3. Įmaišykite cukrų, žaliųjų citrinų sultis ir gabalėliais pjaustytas daržoves, pavirkite 5–10 min.
4. Nukaiskite puodą nuo ugnies, leiskite šiek tiek atvėsti, sutrinkite sriubą elektriniu grūstuvu arba virtuvės kombainu, supilkite atgal į puodą, užkaitinkite, jei reikia, dar pasūdykite.
5. Išpilstykite sriubą į lėkštes, įdėkite kubeliais pjaustytos sojų varškės ir pabarstykite kapotomis petražolėmis.
aš gaminau šiek tiek kitaip, pirmiausiai išsiviriau vištieną, tuomet tą virtos vištienos vandenį naudojau vietoj sultinio (nes kam ta chemija :)).Nedėjau sojos varškės ir naudojau paprastus kario prieskonius, nes parduotuvėje neradau kario pastos. Druskos ir pipiriuko pagal skonį.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą