balai:9
šaltinis: JI.lt
4 asmenims
PRODUKTAI:
Salotos: 200 g (gūžė „Ledkalnio“)
Salierai: 3 vnt. (lapkočiai)
Obuoliai: 4 vnt. (raudoni)
Graikiniai riešutai: 1 st.
Jogurtas: 125 g (indelis norimo riebumo natūralaus jogurto - padažui)
Citrinos: 1 vnt. (1 valg. š. sulčių - padažui)
Cukrus: 1 arbat. š. (padažui)
druska: 1 žiupsnelis (pagal skonį - padažui)
Pipirai: 1 arbat. š. (pagal skonį šviežiai maltų baltųjų pipirų)
1. Salotas nuplaukite, nuvarvinkite ir stambiai suplėšykite. Sudėkite į
sandarų indą ir bent pusvalandį palaikykite šaldytuve – bus traškesnės.
Išėmusi nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, suplėšykite ir išdėliokite
į tris lėkštes.
2. Salierus nuplaukite, nusausinkite ir supjausčiusi vidutinio storio griežinėliais suberkite ant salotų lapų.
3. Obuolius nuplaukite ir išskobusi sėklalizdžius supjaustykite plonytėmis skiltelėmis. Išdėliokite ant salotų.
4. Graikinius riešutus, iki dailiai pagels, paskrudinkite sausoje keptuvėje. Atvėsinkite ir suberkite ant salotų.
5. Paruoškite užpilą: plastikiniame
inde elektriniu plakikliu iki vientisos masės išplakite jogurtą,
grietinę, citrinų sultis, suberkite prieskonius. Atvėsintu apliekite
salotas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą