TORTILJA SU VARŠKE IR LAŠIŠA
balai:9
šaltinis: JI24.lt
4asmenims
kitą kartą aš dėčiau tik liesą kreminę varškę ir šiek tiek grietinėlės dėl purumo.
iš likusių produktų dar padariau mini sumuštinukus, man netgi sumuštinukai labiau patiko.
PRODUKTAI:
4 vnt tortiljų arba lavašo
300g lašišos (rūkytų lašišų filė)
150 g varškės (grūdėtos)
150
g varškės sūrio
(riebaus)
1
arbat. š. krienai (jei mėgstate aštriai, galite dėti ir daugiau)
1
citrina (pusės citrinos sulčių)
1
apelsinas (pusės apelsino sulčių)
100
ml grietinėlės (plakamosios)
1
žiupsnelis juodųjų pipirų
(šviežiai maltų)
1
arbat. š. bazilikų (po žiupsnelį džiovintų ir šviežių lapelių)
200
g salotų
(po saujelę įvairių salotų lapelių)
1 morka
KAIP GAMINTI:
1. Lašišų filė supjaustykite gabalėliais ir apšlakstykite citrinos ir apelsino sulčių mišiniu.
2. Varškės sūrį kelis kartus permalkite mėsmale, sumaišykite su gerai nuvarvinta grūdėta varške, pasūdykite, pagardinkite pipirais, džiovintais bazilikais, pagal skonį krėskite krienų ir viską gerai išmaišykite.
3. Grietinėlę elektriniu plakikliu išplakite iki standžios masės ir įmaišykite į varškės masę labai atsargiai – ji turi būti puri.
4. Tortiljas lengvai pašildykite, kaip nurodyta ant pakuotės, užklokite salotų lapeliais, tada į vidų dėkite lašišos gabalėlį, krėskite varškės kremo, Tortiljas susukite, apačią užlankstykite kaip vokelį ir papuoškite bazilikų lapeliais bei morkų šiaudeliais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą