2013 m. vasario 16 d., šeštadienis

KEKSIUKAI SU OBUOLIENE

KEKSIUKAI SU OBUOLIENE

balai:7
man tiesiog per saldu, nereikia į tešlą dėti cukraus. o šiaip keksiukai tirkai labai purūs. aš dariau ne su obuoliene, o su cukinijos, obuolių ir apelsinu uogiene. dėjau po šaukštą tešlos į formeles, bet pasirodo buvo per daug, nes jie taip iškilo, kad net kai kurie pradėjo per kraštus bėgti. Beje tešla gavosi labai tiršta.
šaltinis:http://www.forellesreceptai.lt/mini-keksiukai-su-obuoliu-tyre
 
 PRODUKTAI:

1 puodelis miltų; (puodelis – 237 ml)
1 puodelis rupių kvietinių miltų (šįkart neturėjau, tai dėjau paprastus);
½ puodelio Demerara cukraus;
1 a.š. kepimo miltelių;
½ a.š. kepimo sodos;
½ a.š. prieskonių mišinio obuolių pyragui (užteks ir cinamono, jeigu neturite);
1/8 a.š. druskos;
1 kiaušinis;
½ puodelio natūralaus jogurto;
¾ puodelio obuolių tyrės;(aš dėjau visą puodelį)
1/8 puodelio aliejaus.

KAIP GAMINTI:

Sumaišyti miltus su soda, kepimo milteliais, druska bei prieskoniai. Kitame inde išplakti kiaušinius su cukrumi, kol cukrus ištirps. Sukrėsti obuolių tyrę, jogurtą, supilti aliejų ir gerai išplakti. Įmaišyti sausus ingredientus, tešlą išskirstyti į keksiukų formeles ir kepti įkaitintoje iki 180 C orkaitėje 15 minučių. aš kepiau 30min.

2 komentarai:

  1. Obuolių tyrė ir obuolienė - ne tas pats. Obuolių tyrė - kepti ar troškinti ir pertrinti obuoliai, be jokio cukraus, todėl recepte jis būtinas. O jeigu naudojote uogienę, kuri ir taip su cukrumi, tuomet tikrai reikėtų cukraus kiekį sumažinti arba visai nedėti.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sita as zinau :), kad ne tas pats, tiesiog ta uogiene dariau lb panasiu principu.tiesiog reikejo deti maziau cukraus :)

    AtsakytiPanaikinti