2013 m. vasario 9 d., šeštadienis

MORENGŲ IR AGUONŲ TORTAS SU KARAMELINIU KAVOS KREMU

MORENGŲ IR AGUONŲ TORTAS SU KARAMELINIU KAVOS KREMU

balai: 8

Esu tikra tortų megėja :)ir man beproto patinka juos kepti. Esu turbūt beveik visus populeriuosius blogerių tortus iškepus. Dėl laiko stokos šį tortą vis atidėdavau, nes morengo kepimas užima daug laiko :) Sonatinos nuotraukoj jis man atrodė toks tobulas, bet skoniu jis man nepatiko, na skanu, bet nieko \ypatingo

šaltinis:http://www.sonatinos-receptai.lt/2010/01/morengu-ir-aguonu-tortas-su-karameliniu.html



 

PRODUKTAI:

Aguoninis biskvitas 150 g sviesto
150 g cukraus pudros
(pamažinau iki 100g)
1 citrinos tarkuota žievelė
1 a. š. vanilinio cukraus
4 kiaušiniai
100 g miltų
200 g maltų aguonų
2 v. š. pieno


Sirupas
6 v. š. citrinos sulčių
2 v. š. brendžio


Morenginiai sluoksniai
5 kiaušinių baltymai
200 g cukraus
~80 g smulkintų pakepintų graikinių riešutų


Karamelinis kavos kremas   

180 g sviesto 
200g grietinėlės
2 skardinės (po 397 g) Rududu  

50 ml stiprios kavos  

KAIP GAMINTI:

Aguoniniam biskvitui išplakti minkštą kambario temperatūros sviestą su puse cukraus pudros. Įmaišyti citrinos žievelę ir vanilinį cukrų. Po vieną įmaišyti kiaušinių trynius. Miltus sumaišyti su aguonomis ir atsargiai įmaišyti į tešlą kartu su pienu. Baltymus išplakti su likusia cukraus pudra iki standumo ir įmaišyti į tešlą. Tešlą sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą 24 cm skersmens torto formą ir kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 30 – 40 minučių. Ataušinti ir perpjauti į du sluoksnius.
 

Sirupas: sumaišom citrina su brendžiu.

Morengams baltymus išplakti, kol suputos, nenustojant plakti po šaukštą berti cukrų (kitą šaukštą cukraus berti po to, kai ištirps anksčiau subertas). Padidinti mikserio greitį iki maksimalaus ir plakti, kol masė bus labai standi ir blizgi (apie 10 minučių). Įmaišyti riešutus. Ant kepimo popieriaus nusibrėžti du 24 cm skersmens apskritimus ir juose lygiu sluoksniu paskleisti baltymų masę. Kepti iki 100° C įkaitintoje orkaitėje, kol morengai lengvai nusiims nuo kepimo popieriaus (priklausomai nuo orkaitės bei patalpos drėgnumo tai gali užtrukti 1 - 6 val.).  Vienu metu galima džiovinti du morengų lakštus tik tuo atveju, jei orkaitė yra su ventiliatoriumi. Morengus geriausia džiovinti kelias valandas iš vakaro ir palikti išjungtoje orkaitėje per naktį.
 

Kremui visi produktai būtinai turi būti vienodos kambario temperatūros. Sviestą išplakti iki purumo (plakti mažiausiai 5 minutes), po šaukštą nenustojant plakti sudėti Rududu ir gerai išplakti, kol masė pašviesės. Po šaukštą plakant įmaišyti kavą (kitą šaukštą pilti tuomet, kai prieš tai įpiltas jau bus visiškai įsimaišęs į kremą).
Kitas kremas:
Išplakam grietinėle, įmaišom į ją rududu įspaudžiam pusė citrinos. 


Vieną aguoninio biskvito sluoksnį sulaistyti cukraus sirupu su brendžiu. Aptepti kremu (kremas: sviestas, rududu, kava). Dėti morengo sluoksnį, aptepti kremu. Vėl dėti aguoninį biskvitą, sulaistyti, tepti kremu (kremas: grietinėlė, rudsudu, citrina), dėti morenginį sluoksnį. Visą tortą aptepti kremu. Skanaus! 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą