2013 m. kovo 9 d., šeštadienis

AVOKADO TORTAS

AVOKADO TORTAS

balai:8.5
Na štai ir atšventėm mamytės gimtadienį su šiuo torčiuku:)
Vertinčiau devynetu, bet koją pakišo aguonos, visgi jų dėčiau per pus mažiau, nuo jų jautėsi aitrumas.
Visada , kai nori, kad viskas gautūsi tobulai ima ir vis kažas nesigauna :)šį kartą ir man taip nutiko.
 Torto pagrindą kepiau 25cm kepimo formoj.Kažkodėl man visiškai neiškilo biskvitas, teko kepti dar vieną porciją :) antroji iškilo kuo puikiausiai.Originaliam recepte reikia kepti 18cm skersmens kepimo formoj. 
Visada kepdama tortą jį koreguoju pagal savo skonio receptorius, šį tortą galima sakyti koregavau pusiau :) Biskvitas ir avokado pertepimas  liko originalus, o kiti du pertepimai jau mano išmyslas:)
 labai tiko spanguolių uogienė, ją norėjau virti pati, bet neradau gerų spanguolių,tad naudojau pirktinę uogienę, kadangi trūko rūgštelės labai pagelbėjo ir labai tiko granata.
Beveik niekada nedarau antrą kartą tokio pat torto, tad kitą kartą kokiam nors tortui kepčiau tokį biskvitą(vienam torto sluoksniui), nes spalviškai labai graži spalvytė :)ir žinoma skanu :)Taip pat panaudočiau granatų ir spanguplių derinį:)
šaltinis:http://irri-style.blogspot.com/2012/12/avokadu-aguonu-tortas-avocado-beveik.html




PRODUKTAI:

Biskvitui:

  50 g minkšto sviesto
  2 maži gerai prinokę avokadai
  180 g cukraus
  4 kiaušiniai
  100 g miltų
  50 g aguonų
  50 g migdolų miltų (smulkiai sumaltų migdolų)
  1 arbat.š. kepimo miltelių
  2 valg. š. citrinos sulčių

Pertepimui / glaistui /kremui:
 pirmas sluoksnis:

pusė stiklainiuko spanguolių uogienės
pusė granatos

antras sluoksnis

1  gerai prinokęs avokadas
50 g cukraus pudros
1 valg. š. citrinos sulčių

trečias sluoksnis:

400ml grietinėlės
cukraus pagal skonį
citrinos sulčių pagal skonį

KAIP GAMINTI 

  1. Nulupti avokadų odelę, išimti jų kauliukus, avokadų minkštimą supjaustyti gabaliukais ir smulkintuvo pagalba sutrinti į vienalytę košę/piure.
    2.Sudėti minkštą sviestą, suberti cukrų - viską labai gerai išmaišyti/išplakti.  
    3.Masę perdėti į smulkintuvą, po vieną sudėti kiaušinių trynius-  išplakti iki vientisos vienalytės masės.
    4. Atskirame inde suberti miltus, aguonas, migdolų miltus, kepimo miltelius, išmaišyti.
    Paruoštą sausą mišinį šaukštas po šaukšto įmaišyti į avokadų masę. Supilti citrinų sultis , išmaišyti.
    5.Iki standžių baltų putų išplakti kiaušinių baltymus su žiupsneliu smulkios druskos.
    Ir labai atsargiai juos įmaišyti į avokadų/aguonų masę.
    6. Kepimo formą ištepti gabalyčiu sviesto, sukrėsti paruoštą tešlą, išlyginti paviršių ir pastatyti kepti 50 minučių.  160 C
    7. Atvėsinti ir perpjauti per pusė

    KREMAI:

    pirmas sluoksnis:
     sutepame apatinį biskvitą su spanguolių uogiene. Išlukštename granatą ir suberiame ant uogienės,
    dedame ant viršaus biskvitą .

    antras sluoksnis:
    avokadų minkštimą sutrinti smulkintuvu (arba išplakti su mikseriu) su citrinos sultimis, šaukštelis po šaukštelio vis įberiant cukraus pudrą. Dedame ant viršaus biskvitą.

    trečias sluoksnis:
    Išplakame grietinėlęsu cukrumi ir citrinos sultysmis.Aš dar pasilikau šiek tiek grietinėlės aptepti torto viršų ir šonus.

    SKANAUS :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą