PUSIAU KEPTAS OBUOLIŲ - VARŠKĖS PYRAGAS
balai: 8
skanus lengvas desertas:) aš jį paverčiau dietišku desertu :)
naudojau liesą kreminę varškę ir liesą jogurtą.
nedietiškoji pusė:)-kadangi neturėjau sviesto, tai sublenderevau sausainių pokelį ir šiektiek trupisnius pakepinau orgaitėj ir užbėriau ant viršaus.
bet kitą kartą sutrupinčiau fitneso dribsnius:)
šaltinis: ji.lt
PRODUKTAI:
Cukrus:
1 st. (po pusę stiklinės tešlai ir įdarui)
Obuoliai:
4 vnt. (4-5 vidutinio dydžio, geriau rūgštesni arba saldžiarūgščiai)
Grietinė:
300 g (liesa, 15 proc. riebumo)
KAIP GAMINTI:
1. Želatiną užpilkite vandeniu, kad išbrinktų.
2. Obuolius supjaustykite nedidelėmis
skiltelėmis (galite ir nulupti, bet nebūtina), tada dubenyje juos
sumaišykite su šaukštu vanilinio cukraus bei žiupsneliu cinamono. Viską
paskleiskite ant skardos (kad obuoliai nebūtų sulipę vienas ant kito) ir
pakepkite trumpai orkaitėje (apie 10-15 min.). Padėkite, kad atauštų.
3. Pasiruoškite tešlą, t.y. trupinius:
sviestą (jį geriausia prieš tai atšaldyti) sutarkuokite burokine tarka
ir sumaišykite su puse stiklinės cukraus ir miltais. Pirštais viską
trinkite, maišykite tol, kol gausis trupiniai, panašūs į smėlį. Tada
masę supikite į skardą ir dėkite į 175 °C
temperatūros orkaitę. Kepkite apie 15 min., vis pamaišydama, kad
trupiniai vienodai iškeptų. Geriausia kepimo laiką žiūrėti pagal pačius
trupinius - kai pagels, bus iškepę. Iškepusius trupinius padėkite
ataušti.
4. Paruoškite įdarą: dubenyje išplakite
grietinę, varškę ir pusę stiklinės cukraus (jei mėgstate saldžiai,
cukraus galite dėti daugiau). Ant nedidelės ugnies ištirpdykite želtiną
(tik saugokit, kad neužvirtų) ir praaušusią supilkite į
varškės-grietinės masę. Tada atsargiai šaukštu įmaišykite keptas obuolių
skilteles.
5. Dabar prasideda paties pyrago lipdymas :). Paimkite torto formą .Supilkite pusę trupinių, tada
dėkite grietinės-varškės-obuolių masę. Ant viršaus suberkite likusią
pusę trupinių tešlos. Uždenkite ir padėkite šaltai, kad sustingtų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą