2013 m. kovo 4 d., pirmadienis

PUSIAU KEPTAS OBUOLIŲ-VARŠKĖS PYRAGAS

PUSIAU KEPTAS OBUOLIŲ -  VARŠKĖS PYRAGAS

balai: 8
skanus lengvas desertas:) aš jį paverčiau dietišku desertu :)
naudojau liesą kreminę varškę ir liesą jogurtą.
nedietiškoji pusė:)-kadangi neturėjau sviesto, tai sublenderevau sausainių pokelį ir šiektiek trupisnius pakepinau orgaitėj ir užbėriau ant viršaus.
bet kitą kartą sutrupinčiau fitneso dribsnius:)
šaltinis: ji.lt




PRODUKTAI:

Sviestas: 200 g (tešlai)
Cukrus: 1 st. (po pusę stiklinės tešlai ir įdarui)
Miltai: 2 st. (tešlai)
Obuoliai: 4 vnt. (4-5 vidutinio dydžio, geriau rūgštesni arba saldžiarūgščiai)
Grietinė: 300 g (liesa, 15 proc. riebumo)
Varškė: 300 g (300-400 g)
Želatina: 5 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 1 valg. š.
Cinamonas: 1 žiupsnelis


KAIP GAMINTI:

1. Želatiną užpilkite vandeniu, kad išbrinktų.
2. Obuolius supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis (galite ir nulupti, bet nebūtina), tada dubenyje juos sumaišykite su šaukštu vanilinio cukraus bei žiupsneliu cinamono. Viską paskleiskite ant skardos (kad obuoliai nebūtų sulipę vienas ant kito) ir pakepkite trumpai orkaitėje (apie 10-15 min.). Padėkite, kad atauštų.
3. Pasiruoškite tešlą, t.y. trupinius: sviestą (jį geriausia prieš tai atšaldyti) sutarkuokite burokine tarka ir sumaišykite su puse stiklinės cukraus ir miltais. Pirštais viską trinkite, maišykite tol, kol gausis trupiniai, panašūs į smėlį. Tada masę supikite į skardą ir dėkite į 175 °C temperatūros orkaitę. Kepkite apie 15 min., vis pamaišydama, kad trupiniai vienodai iškeptų. Geriausia kepimo laiką žiūrėti pagal pačius trupinius - kai pagels, bus iškepę. Iškepusius trupinius padėkite ataušti.
4. Paruoškite įdarą: dubenyje išplakite grietinę, varškę ir pusę stiklinės cukraus (jei mėgstate saldžiai,  cukraus galite dėti daugiau). Ant nedidelės ugnies ištirpdykite želtiną (tik saugokit, kad neužvirtų) ir praaušusią supilkite į varškės-grietinės masę. Tada atsargiai šaukštu įmaišykite keptas obuolių skilteles.
5. Dabar prasideda paties pyrago lipdymas :). Paimkite torto formą .Supilkite pusę trupinių, tada dėkite grietinės-varškės-obuolių masę. Ant viršaus suberkite likusią pusę trupinių tešlos. Uždenkite ir padėkite šaltai, kad sustingtų.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą