1. Tešlą atšildykite kambario temperatūroje ir supjaustykite vidutinio
dydžio stačiakampiais. Jei norite, kad pyragaičiai būtų labai plonu
pagrindu, tešlos lakštus galite truputį patempti rankomis, bet labai
atsargiai, kad neplyštų.
2. Obuolius nuplaukite ir su visais
sėklalizdžiais supjaustykite storokais griežinėliais, tada apšlakstykite
citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.
3. Obuolių griežinėlius dėkite į keptuvę su įkaitintu sviestu ir apie 3 min. pakepkite.
4. Nedideliame puodelyje medų sumaišykite su vynu, užpilkite ant obuolių ir kaitinkite, iki padažas sutirštės.
5. Ant tešlos stačiakampių berkite po
truputį cinamono, sausoje keptuvėje skrudintų riešutų, atsargiai
išdėliokite kiek pravėsusius obuolius.
6. Pyragaičius kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje apie 12 min.
Tiekite su vaniliniais ledais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą