balai:9
labai skanu :) ir idomu :) tik buvo bais sunku gražiai susukti :)
šaltinis:http://irri-style.blogspot.com/2012/12/ziedinio-kopusto-vyniotinissusukta-pica.html
PRODUKTAI:
Žiediniai kopūstai: 200 g (pagrindui)
Mocarelos sūris: 100 g (geriau kietesnis - pagrindui)
Kiaušiniai: 2 vnt. (pagrindui)
Druska: 1 žiupsnelis (pagrindui)
Juodieji pipirai: 1 žiupsnelis (malti - pagrindui)
Aliejus: 1 valg. š. (kokosų, bet gali būti ir alyvuogių - pagrindui)
Česnakai: 2 skiltelės (pagrindui)
Sūris: 100 g (smulkiai tarkuotas „Parnidžio“ sūris - įdarui)
Natūrali pomidorų tyrė (įdarui): 5 valg. š.
Pomidorai: 2 vnt. (dideli, supjaustyti - įdarui)
Cukinijos: 1 vnt. (maža, jauna, žalia, griežinėliais supjaustyta - įdarui)
Porai: 50 g (smulkiai supjaustytas - įdarui)
Kumpis: 50 g (kubeliais supjaustytas kalakutienos kumpis - įdarui)
Bazilikai: 1 žiupsnelis (džiovintas - įdarui)
KAIP GAMINTI:
Vyniotinio pagrindo ruošimas/kepimas:
1. Orkaitę įkaitinkite iki 160-180 °C. Žiedinį kopūstą gerai nuplaukite po vandeniu ir sutarkuokite smulkia burokine tarka.
2. Į keptuvę įpilkite kokosų aliejaus,
sudėkite sutrintas česnako skilteles, šiek tiek pakepkite, suverskite
sutarkuotą žiedinį kopūstą ir troškinkite iki kopūsto tarkiai kiek
suminkštės. Nukelkite nuo ugnies ir palikite pilnai atvėsti.
3. Giliame inde sutarkuokite mocarelos
sūrį, įmuškite kiaušinius, sudėkite patroškintus žiedinio kopūsto
tarkius ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Pagardinkite
žiupsneliu druskos ir maltais pipirais. Palikite kelioms minutėms, kad
masė susigertų, kiek pabrinktų.
4. Kepimo skardą išklokite kepimo
popieriumi, ant jo sukrėskite paruoštą žiedinio kopūsto masę ir tolygiai
paskirstykite. Masės sluoksnis neturėtų būti storesnis nei 0,7 cm (
daugiausia iki 1 cm).
5. Pastatykite kepti 10-20 min., kol pagrindas gerai iškeps ir jo paviršius vos paskrus.
Įdaras:
1. Iškepusį vyniotinio pagrindą
ištraukite iš orkaitės. Ant jo paviršiaus pabarstykite smulkinto poro,
užtepkite pomidorų tyrės ir pabarstykite pusę kiekio sutarkuoto
„Parnidžio“ sūrio.
2. Sudėkite smulkintą kalakutienos
kumpį, ant viršaus plonais griežinėliais supjaustytą cukiniją, ant jų
išdėliokite pomidorų griežinėlius. Viską pabarstykite likusiu
„Parnidžio“ sūriu. Ant viršaus užberkite džiovinto baziliko.
3. Kepkite 20 min. iki paviršius dailiai apskrus.
Vyniotinio kepimas:
Iškepusią picą (kol nesusukta, vadinkime
taip) ištraukite iš orkaitės ir dar karštą atsargiai susukite į ritinį.
Vėl pastatykite kepti kokias 10 minučių, kad paviršius apdžiūtų ir
apskrustų. Ir štai - susukta pica kitaip vyniotinis iškepė - galite
mėgautis dar karštu arba palikti pilnai atvėsti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą