2013 m. kovo 27 d., trečiadienis

VIŠTIENA SU PIEVAGRYBIAIS

VIŠTIENA SU PIEVAGRYBIAIS

balai:8
mums buvo per rūgštu, gal reiktų spausti mažiau sulčių...
šaltinis: ji24.lt



PRODUKTAI:

Vištiena: 400 g (viščiukų blauzdelių mėsos)
Pievagrybiai: 200 g
Svogūnai: 1 vnt. (didelis)
Grietinėlė: 150 ml (riebios)
Druska: 2 žiupsnelis (po žiupsnelį vištienai įtrinti ir marinatui)
Juodieji pipirai: 2 žiupsnelis (po žiupsnelį šviežiai maltų vištienai įtrinti ir marinatui)
Aliejus: 50 ml (kepimui)
Imbierai: 20 g (nedidelis gabalėlis šaknies - marinatui)
Aitrioji paprika: 20 g (nedidelis gabalėlis - marinatui)
Česnakai: 2 skiltelės (marinatui)
Grūdėtosios garstyčios (marinatui) 1 arbat. š.
Citrinos: 1 vnt. (1 arbat. š. sulčių - marinatui)
Apelsinai: 1 vnt. (sulčių - marinatui)

KAIP GAMINTI:

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite juostelėmis, pagal skonį įtrinkite druska ir pipirais.
2. Imbierą ir išvalytą aitriąją papriką susmulkinkite, sumaišykite su kapotais česnakais, garstyčiomis, citrusų sultimis ir bent 2 val. marinuokite.
3. Svogūną smulkiai susipjaustykite ir kepinkite aliejuje, kol suminkštės.
4. Į svogūnų masę sumeskite gerai nuvarvintą vištieną ir kepkite, kol dailiai apskrus.
5. Tada berkite vidutinio dydžio griežinėliais pjaustytus smulkintus pievagrybius ir dar šiek tiek pakaitinkite.
6. Galiausiai supilkite grietinėlę, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, virkite, kol grietinėlė ims burbuliuoti, ir nukelkite nuo ugnies. Skanu valgyti su ryžiais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą