balai:10
Grįžusi namo radau dovaną:) mylimukas iškepė man pyragą:) pirmą kartą gyvenime kepė pyragą:) labai skanus :)mua:)
šaltinis:http://www.mamosreceptai.lt/receptai/sokoladinis-eziukas.html
PRODUKTAI:
100 g cukraus
170 g sviesto
200 g šokolado
6 kiaušiniai
150 g smulkintų migdolų
100 g biskvito
20 g sviesto
170 g sviesto
200 g šokolado
6 kiaušiniai
150 g smulkintų migdolų
100 g biskvito
20 g sviesto
0,5 šaukštelio Santa Maria cinamono
0,5 šaukštelio Santa Maria kardamono, imbiero ir gvazdikėlių
5 šaukštai pieno
5 šaukštai pieno
KAIP GAMINTI:
150 g sviesto išsukti su cukrumi, sukant dėti po viena kiaušinių trynius.
Pusę šokolado ištirpinti garų vonelėje, supilti į išsuktą masę.
100 g biskvito padžiovinti orkaitėje ir sumalti mėsmale, kartu su migdolais. Migdolų ir biskvito trupinius sumaišyti su sviestu.
Kiaušinių baltymus suplakti iki standžių putų ir įmaišyti į masę.
Kepimo formą patepti sviestu ir supilti paruoštą tešlą.
Kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 40-50 min.
Iškeptą pyragą išimti iš formos, atšaldyti.
Likusį šokoladą ištirpinti su 20 g sviesto ir 5 šaukštais pieno, karšta mase padengti pyragą.
Pusę šokolado ištirpinti garų vonelėje, supilti į išsuktą masę.
100 g biskvito padžiovinti orkaitėje ir sumalti mėsmale, kartu su migdolais. Migdolų ir biskvito trupinius sumaišyti su sviestu.
Kiaušinių baltymus suplakti iki standžių putų ir įmaišyti į masę.
Kepimo formą patepti sviestu ir supilti paruoštą tešlą.
Kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 40-50 min.
Iškeptą pyragą išimti iš formos, atšaldyti.
Likusį šokoladą ištirpinti su 20 g sviesto ir 5 šaukštais pieno, karšta mase padengti pyragą.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą