PRANCŪZIŠKAS BULVIŲ APKEPAS
balai:9
labai skanus apkepas:)Esu tokį gaminus jau ir anksčiau, bet šiek tiek kitaip, bulves viriau grietinėlėje.
PRODUKTAI:
Bulvės: 1 kg
Svogūnai: 2 vnt.
Kiauliena: 200 g (rūkyta šoninė)
Vynas: 100 ml (baltas sausas)
Sūris: 200 g (kamamberas)
Grietinė: 125 ml (riebi)
Muskatas: 1 arbat. š. (žiupsnelis)
Druska: 1 arbat. š. (žiupsnelis)
Pipirai: 1 žiupsnelis (malti)
Sviestas: 1 valg. š.
KAIP GAMINTI:
1. Neluptas bulves gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
2. Svogūnus supjaustykite kubeliais,
šoninę – juostelėmis. Keptuvėje ištirpinkite sviestą sudėkite svogūnus,
maišydama trumpai pakepinkite, sudėkite šoninę. Kepkite, kol šoninė
apskrus ir suminkštės svogūnų gabalėliai. Sudėkite į keptuvę bulvių
griežinėlius, trumpai pakepkite, supilkite vyną, dar šiek tiek
patroškinkite. Atsargiai įmaišykite grietinę, pasūdykite, pagardinkite
pipirais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą