2013 m. kovo 8 d., penktadienis

PRANCŪZIŠKAS BULVIŲ APKEPAS

 PRANCŪZIŠKAS BULVIŲ APKEPAS

balai:9
labai skanus apkepas:)Esu tokį gaminus jau ir anksčiau, bet šiek tiek kitaip, bulves viriau grietinėlėje.
šaltinis: ji24.lt



PRODUKTAI:
Bulvės: 1 kg
Svogūnai: 2 vnt.
Kiauliena: 200 g (rūkyta šoninė)
Vynas: 100 ml (baltas sausas)
Sūris: 200 g (kamamberas)
Grietinė: 125 ml (riebi)
Muskatas: 1 arbat. š. (žiupsnelis)
Druska: 1 arbat. š. (žiupsnelis)
Pipirai: 1 žiupsnelis (malti)
Sviestas: 1 valg. š.
KAIP GAMINTI:

1. Neluptas bulves gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
2. Svogūnus supjaustykite kubeliais, šoninę – juostelėmis. Keptuvėje ištirpinkite sviestą sudėkite svogūnus, maišydama trumpai pakepinkite, sudėkite šoninę. Kepkite, kol šoninė apskrus ir suminkštės svogūnų gabalėliai. Sudėkite į keptuvę bulvių griežinėlius, trumpai pakepkite, supilkite vyną, dar šiek tiek patroškinkite. Atsargiai įmaišykite grietinę, pasūdykite, pagardinkite pipirais.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą