2013 m. kovo 27 d., trečiadienis

LAZANIJA

LAZANIJA

balai:10
visuomet gaminu šią lazaniją

šaltinis:http://www.sonatinos-receptai.lt/2009/06/lazanija.html



PRODUKTAI:

500 g maltos mėsos
1 didelis svogūnas, sukapotas
400 g konservuotų pomidorų be odelės, sutrintų (AŠ NAUDOJAU ŠVIEŽIUS)
2 v. š. pomidorų tyrės
1 kubelis jautienos sultinio
1 1/2 a. š. prieskonių (baziliko, rozmarino)
1 a. š. druskos
1/2 a. š. maltų juodųjų pipirų
1/4 a. š. paprikos

2 v. š. sviesto
3 v. š. miltų
1 a. š. druskos
1/4 a. š. pipirų
1/4 a. š. malto muskato riešuto
2 puodeliai pieno
1 1/4 puodelio tarkuoto mocarelos sūrio
10 - 12 nevirtų lazanijos lakštų

KAIP GAMINTI:

  1. keptuvėje apkepti mėsą ir svogūnus, kol mėsa paruduos, o svogūnai suminkštės. 
  2. Dėti pomidorus, pomidorų tyrę, sultinį ir prieskonius. Uždengti ir virti ant vidutinės ugnies 20 min., kartais pamaišyti. 
  3.  Tuo tarpu vidutinio dydžio puode ištirpinti sviestą, įmaišyti miltus. Palaipsniui supilti pieną. Užvirti nuolat maišant. Sumažinti ugnį ir virti 1 minutę. Nukelti nuo ugnies, pagardinti druska, pipirais ir muskatu, įmaišyti pusę sūrio.
  4. Supilti pusę mėsos į kepimo indą. Sudėti pusę lazanijos lakštų. Dėti likusią mėsą. Dėti likusius makaronus. Ant viršaus užpilt baltą padažą. Užberti likusį sūrį.
Uždengti ir kepti 200º C orkaitėje apie 40 minučių. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą