LAZANIJA
balai:10
visuomet gaminu šią lazaniją
šaltinis:http://www.sonatinos-receptai.lt/2009/06/lazanija.html
PRODUKTAI:
500 g maltos mėsos
1 didelis svogūnas, sukapotas
400 g konservuotų pomidorų be odelės, sutrintų (AŠ NAUDOJAU ŠVIEŽIUS)
2 v. š. pomidorų tyrės
1 kubelis jautienos sultinio
1 1/2 a. š. prieskonių (baziliko, rozmarino)
1 a. š. druskos
1/2 a. š. maltų juodųjų pipirų
1/4 a. š. paprikos
2 v. š. sviesto
3 v. š. miltų
1 a. š. druskos
1/4 a. š. pipirų
1/4 a. š. malto muskato riešuto
2 puodeliai pieno
1 1/4 puodelio tarkuoto mocarelos sūrio
10 - 12 nevirtų lazanijos lakštų
KAIP GAMINTI:
- keptuvėje apkepti mėsą ir svogūnus, kol mėsa paruduos, o svogūnai suminkštės.
- Dėti pomidorus, pomidorų tyrę, sultinį ir prieskonius. Uždengti ir virti ant vidutinės ugnies 20 min., kartais pamaišyti.
- Tuo tarpu vidutinio dydžio puode ištirpinti sviestą, įmaišyti miltus. Palaipsniui supilti pieną. Užvirti nuolat maišant. Sumažinti ugnį ir virti 1 minutę. Nukelti nuo ugnies, pagardinti druska, pipirais ir muskatu, įmaišyti pusę sūrio.
- Supilti pusę mėsos į kepimo indą. Sudėti pusę lazanijos lakštų. Dėti likusią mėsą. Dėti likusius makaronus. Ant viršaus užpilt baltą padažą. Užberti likusį sūrį.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą