2013 m. kovo 9 d., šeštadienis

GAMINA SESĖ ERNESTA :)PERSIKŲ PYRAGAS

PERSIKŲ PYRAGAS

balai:8
vietoj persikų tūrėtų būti MANGAS, bet buvo naudojami konservuoti persikai, gal ir tai pakišo koją balams, bet ištiesų kažko trūko, kažkokios rūgštelės kremui, gal būt reiktų kažkokio džemo pertepimo, reiktų pagalvoti:) bet, kaip aš džiaugiuosi, kad gamina ir mano mažoji sesė :)
Kas gi paskatino mūsų Ernestą kepti netgi pyragą :)o gi didelė baimė AVOKADO TORTUI :) Vakar buvo mūsų mamos gimtadienis, kadangi visi man prieštaravo mano sumanymui kepti AVOKADO TORTĄ, nes gali būti neskanu :) kaip gi pas mus šventė be skanaus deserto, tad Ernesta apsidraudimui sugalvojo pati kepti :)Tėtis ketvirtadienio vakare išgirdo daug aimanų, kad man neiškilo biskvitas, Ernestai nepavyko su kremu :)tad vakar dar pats nupirko parduotuvėj pyrago :DVidurynioji sesė Gintarė, būtų irgi kažką kepus, nes irgi buvo išsigandus, kad neteks pasmaližiauti, bet AČIŪ dievui nerado gundančio recepto :D Nes vakar buvo tikra tortų šventė:D visada pas mus taip būna per šventes :)O jeigu šventė būna pas močiutę, tai deserto stalas prilygsta dydžiui pagrindinių vaišių stalui :) Ex visi pas mus giminėj smaližiai :)

šaltinis:http://www.mamosreceptai.lt/receptai/mango-pyragas.html




PRODUKTAI:

Tešlai:
100 gramų sviesto
150 gramų miltų
2 valgomi šaukštai cukraus
25 mililitrai pieno
0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
Kremui:
300 mililitrų kokoso pieno
2 arbatiniai šaukšteliai cukraus
1 kiaušinis
50 gramų kvietinių miltų
2 žiupsneliai vanilinio cukraus

persikai

KAIP GAMINTI:

1. Tešlai:
Ištirpintą sviestą gerai išsukame su cukrumi.
Beriame miltus, kepimo miltelius, pieną ir gerai išmaišome.
Tešla išklojame kepimo formą.
Įkaitiname orkaitę iki 200 C laipsnių ir kepame apie 15-20 minučių.
2. Kremui:
Sumaišykite miltus su cukrumi.
Atskiriame kiaušinio baltymą ir jį gerai išplakame. Sumaišykite su miltais ir cukrumi.
Į gautą masę supilame kokosų pieną ir viską dar kartą gerai išmaišome.
Gautą masę kaitiname ant ugnies kol užverda. Paverdame dar apie 5 minutes ir nukaičiame.
Paliekame atvėsti.
3. Ant iškepusio ir atvėsusio biskvito sudedame atvėsintą kremą. (Biskvito neišimame iš kepimo formos)
Ant viršaus sudedame supjaustytuspersikus
Gautą pyragą atšaldome.
Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą